Actualizare model Declaratie Unica

Actualizare model Declaratie Unica

Pe data de 12 ianuarie 2021 a fost publicat in Monitorul Oficial modelul, continutul si modalitatea de depunere si gestionare a formularului 212 “Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributii sociale datorate de persoane fizice”.

Formularul se utilizeaza pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate începând cu anul 2020, precum şi pentru declararea impozitului pe veniturile estimate şi a contribuţiilor sociale datorate începând cu anul 2021.

Ca si noutate, declaratia va fi depusa si de catre contribuabilii care au beneficiat de indemnizatie de somaj tehnic in contextul pandemiei de Covid-19 conform Ordonantei 30/2020.

Termenul limita pentru depunerea declaratiei unice atat pentru venitul realizat in anul 2020 cat si pentru veniturile estimate aferente anului 2021 este 25 Mai 2021 inclusiv si se poate transmite, astfel:
• in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire.
• prin mijloace electronice de transmitere, respectiv prin intermediul serviciului „Spatiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

Share this post