Servicii conexe

Misiuni de audit pe baza procedurilor agreate destinate unui anumit scop

Obiectivul unui angajament privind procedurile convenite este ca auditorul sa efectueze proceduri de natura auditului agreate impreuna cu persoanele care au solicitat misiunea avand ca rezultat intocmirea si prezentarea unui raport privind constatarile factuale.

In cadrul unei astfel de misiuni putem stabili impreuna natura, durata si intinderea procedurilor pe care doriti sa le efectuam, indicandu-ne, daca este cazul, identitatea documentelor si inregistrarilor care trebuie analizate, persoanele care trebuie contactate sau partile de la care trebuie obtinute confirmarile.

Desi in raportul de constatari factuale auditorul nu va exprima nici o asigurare, prezentand informatiile pe baza procedurilor convenite, utilizatorii evalueaza pentru ei insisi procedurile si constatarile pezentate de catre auditor si isi pot forma propriile concluzii.

Raportul este destinat doar celor care au solicitat si agreat impreuna cu auditorul procedurile aplicate pentru a evita interpretarea gresita a concluziilor.

Proceduri analitice aplicate:

  •  interviuri si analize
  •  recalculari, comparatii si alte verificari exacte
  •  observare
  •  inspectie
  •  obtinerea confirmarilor
  •  prezentare concluzii

Auditul raportarilor financiare intocmite la cererea institutiilor financiare internationale

In ultimii ani am devenit parteneri ai institutiilor financiare international, prin acceptarea de catre acestia ca auditori ai fondurilor pe care le-au investit sau oferit in cadrul programelor desfasurate in tara noastra.

 

Audit fiscal

Complexitatea legislatiei fiscale si dificultatea in aplicarea acesteia reprezinta o preocupare majorara pentru oamenii de afaceri. Scopul unui audit fiscal este de a proteja compania impotriva riscurilor fiscale prin analizarea activitatii, a modului de intelegere si aplicare a legislatiei fiscale precum si a declaratiilor fiscale ale companiei.

 

In acest sens auditorul poate presta urmatoarele activitati:

  •  examinarea activitatii din punct de vedere fiscal, identificarea practicilor riscante si emiterea unor recomandari pentru eliminarea riscurilor fiscale viitoare
  •  estimarea sumelor neplatite catre autoritatile fiscale care ar putea sa apara in cazul unui control fiscal

Articole relevante

Share this post