Blocarea globală: consumatorii casnici
Modul în care oamenii experimentează și își îndeplinesc nevoile s-a schimbat fundamental. Pandemia a avut un impact semnificativ asupra modului în care abordăm munca, timpul liber, pe noi înșine și felul în care consumăm totul, de la conținut până la produse.
- Experiența consumatorului “de acasă” cu timpul și spațiul
încetinire drastică a majorității activităților în afara casei a sporit timpul pe care îl petrecem singuri, alături de cei dragi și în propriile noastre ganduri. Pe măsură ce monotonia, anxietatea și incertitudinea s-au instalat, oamenii caută noi modalități de a rămâne ocupati, productivi și calmi.
- Experiența consumatorului “de acasa” cu munca și timpul liber
Angajatorii caută modalități de a proteja productivitatea și de a asigura dinamica echipei să rămână pozitivă. Pe fondul incertitudinii cu privire la viitorul întreprinderilor mici și mari, angajații încearcă să se adapteze și să gândească în perspectiva. Am observat o creștere a interesului de căutare legat de „construirea echipei” (peste 9%), deoarece întreprinderile încep să planifice ajustări pe o perioadă mai lungă de timp.
- Experiența consumatorului “de acasă” cu sine și cu ceilalți
Oamenii cu o nouă recunoastere privind importanța de a rămâne sanatosi își acordă prioritate bunastarii fizice, devin mai conștienți de starea lor emoțională și mentală și își fac timp pentru ritualuri de îngrijire.
- Experiența consumatorului “de acasa” privind consumul intern și cheltuielile
Consumatorii cu impact financiar adoptă o abordare mai conservatoare a cheltuielilor optionale, întrucât se concentrează pe nevoile imediate – atât materiale, cât și psihologice.
Abordarea afacerilor în timpul unei reprioritizari dinamice
Împreună, aceste schimbări profunde ale modului în care oamenii experimentează viața de zi cu zi au creat o reprioritizare dinamică a modului în care,cum si de ce consumul s-a schimbat. Companiile ar trebui să se regândească cu privire la consumatorii lor de acasă.
Iată trei întrebări pentru a intari abordarea privind nevoile consumatorilor:
- Cum oferim ajutor consumatorilor pe măsură ce nevoile lor evoluează?
- Cum ne adaptăm la noul ciclu de consum 24/7?
- Cum adoptăm noutatea pentru a ajuta consumatorii să lupte cu monotonia?