COVID-19: Aveti intrebari?

COVID-19: Aveti intrebari?

Urgența Covid19 a schimbat mediul de lucru și a provocat o situație economică dificilă peste tot. Înseamnă că multe probleme legale sunt discutabile. Multe companii au avut dificultăți în a le concepe și a găsi soluția potrivită pentru forța majoră.

În unele cazuri, părțile nu au acordat o atenție adecvată contractelor . Acest lucru nu este surprinzător, întrucât nu se așteptau evenimentele enumerate acolo – cutremure, inundații, epidemii și altele. Astăzi, forța majoră a apărut de fapt și au apărut multe întrebări la care ar fi fost dificil pentru multe companii sau persoane să răspundă corect.

Aceasta situatie s-a agravat prin aparitia crizei economice, prin deprecierea monedei naționale și a problemelor precum neîndeplinirea obligațiilor contractuale, incapacitatea companiilor de a-și plăti chiria, salariile,etc.

  • Ce ar trebui să facă o companie dacă nu își poate plăti angajații?
  • Ce ar trebui să facă o companie dacă trebuie să-si închidă activitatea și nu poate plăti chiria?
  • Pot companiile care trebuie să-și îndeplinească obligațiile în orice monedă străină solicita o reducere a chiriei din cauza deprecierii monedei naționale?
  • Ce se întâmplă în cazul unei schimbări drastice a monedei?
  • Ce se întâmplă dacă părțile nu au rezerve contractuale cu privire la schimbarile valutare?
  • Ar trebui să obțineți noi oportunități? Poate să vă actualizați produsele / serviciile?

În aceste momente incerte, la aceste intrebari și la multe alte trebuie să răspundă profesioniștii cu viziune și experiență. Suntem aici pentru a vă ajuta cu îndrumări referitoare la efectele și prognozele COVID 19.

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa ne contactati:

Carmen Cojocaru
Partner
carmen.cojocaru@kreston.ro
+40 727 333 336
Eduard Pavel
Partner
eduard.pavel@kreston.ro
+40 727 333 345

Share this post