Proceduri pentru restructurarea datoriilor la bugetul de stat doar pentru marii datornici

Proceduri pentru restructurarea datoriilor la bugetul de stat doar pentru marii datornici

A fost publicat Ordinul nr. 2810/2019 care reglementeaza procedura de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018.

Procedura se aplica persoanelor juridice care se afla in dificultate financiara si inregistreaza obligatii bugetare principale mai mari sau egale cu nivelul de un million de lei, la data de 31 decembrie 2018.

Restructurarea obligatiilor bugetare se poate realiza prin: esalonarea obligatiilor bugetare, conversia in actiuni a obligatiilor (doar la societatile cu capital integral sau majoritar de stat), stingerea obligatiilor prin darea in plata a unor bunuri imobile sau anularea obligatiilor (pana la 50% din principal).

In vederea accesarii masurilor de restructurare, debitorul trebuie sa depuna o notificare privind intentia de a beneficia de prevederile prezentului ordin, pana la data de 30 septembrie 2019.

Sunt asteptate si normele de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante pentru contribuabili cu renstante mai mici de 1 milion lei.

Share this post