Facilitati privind achizitia aparatelor de marcat fiscale

Facilitati privind achizitia aparatelor de marcat fiscale

Printre principalele modificari aduse mentionam urmatoarele:

• Contribuabilii care achizitioneaza aparate de marcat fiscale scad costul de achizitie din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul in care au fost puse in functiune. Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi.

• Microintreprinderile care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale scad costul de achizitie aferent acestora din impozitul pe veniturile microintreprindeilor in trimestrul in care au fost puse in functiune.

• Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor se raporteaza in trimestrele urmatoare pe o perioada de 28 de trimestre consecutive.

• Contribuabilii care datoreaza impozit pe profit pentru anul 2020 scad din impozitul pe profit si costul de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale si puse in functiune in anul 2018, 2019 si 2020 cu conditia ca la data achizitionarii respectivelor aparate de marcat contribuabilii sa fi fost platitori de impozit pe profit.

• Costul de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale achizitionate si puse in functiune in anul 2018, 2019 si 2020 inainte intrarii in vigoare a prezentei legi se va adauga la baza impozabila pentru trimestrul 4 al anului 2020 dar se din impozitul pe veniturile microintrepriderilor determinat in trimestrul respectiv.

• Contribuabilii obligati la plata impozitului specific care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale, scad costul de achizitie aferent lor din impozitul specific in anul in care au fost puse in functiune. Sumele care nu sunt scazute din impozitul specific se reporteaza in anul urmator pe o perioada de 7 ani consecutivi.

Share this post