Aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID

Aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID

Ordinul nr. 1876/2017 pentru aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID al profesionistilor inregistrati in registrul comertului si a modelului certificatului de inregistrare in registrul comertului

In Monitorul Oficial nr. 530/06.07.2017 a fost publicat Ordinul nr. 1876/2017 pentru aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID al profesionistilor inregistrati in registrul comertului si a modelului certificatului de inregistrare in registrul comertului

Ordinul a intrat in vigoare la data de 7 iulie 2017.

Se aproba structura identificatorului unic la nivel european – EUID in urmatorul format: < cod tara>< id registru>.< nr. de ordine in registrul comertului>, care se aloca in sistemul informatic integrat al Oficiului National al Registrului Comertului la inmatricularea/inregistrarea in registrul comertului.

Identificatorul unic la nivel european va fi utilizat pentru identificarea persoanelor fizice sau juridice inregistrate in registrul comertului, inclusiv in comunicarea dintre registrele comertului din statele membre ale Uniunii Europene prin sistemul de interconectare.

Profesionistii inregistrati in registrul comertului pot solicita emiterea unui nou certificat de inregistrare, continand si identificatorul unic la nivel european – EUID.

Share this post