Masuri de protectie sociala

Masuri de protectie sociala

Angajatorii care in perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2021 incadreaza in munca, pe o perioada nedeterminata, cu norma intreaga:
– persoane a caror varsta este mai mare de 50 de ani si ale caror raporturi au incetat din motive neimputabile lor (pe perioada de urgenta sau alerta);
– persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 ani inregistrate ca someri, precum si cetateni romani, incadrati in aceeasi categorie de varsta, carora in anul 2020 le-au incetat raporturile de munca cu angajatori straini de pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere.

Beneficiaza de un ajutor lunar pe o perioada de 12 luni pentru fiecare persoana angajata din aceasta categorie, reprezentand 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.

Angajatorii au obligatia mentinerii raportuilor de munca pentru o perioada de minimum 12 luni de la implinirea termenului de 12 luni prevazut anterior.

Sumele se deconteaza din bugetul asigurarilor pentru somaj la cererea angajatorilor depusa prin mijloace electronice, dupa plata de angajator a drepturilor salariale.

Share this post