Actualizare declaratii fiscale 100 si 101

Actualizare declaratii fiscale 100 si 101

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 2/05.01.2015 a fost publicat Ordinul nr. 4024/2014 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Ordinul actualizeaza urmatoarele formulare:
– Declaratia 101 privind impozitul pe profit;
– Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat.

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit, pana la data de 25 martie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Contribuabilii platitori de impozit pe profit care obtin majoritatea veniturilor din agricultura depun Declaratia 101 pana pe data de 25 februarie.

Contribuabilii care au exercitiul fiscal diferit de anul calendaristic, depun Declaratia 101 pana pe data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat.

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare.

Declaratia 101 s-a modificat in principal pentru includerea impozitului pe profit scutit pentru profitul reinvestit, deducerea cheltuielilor cu sponsorizarea reportate din perioada precedenta, includerea la venituri neimpozabile a veniturilor din cesionarea titlurilor de participare cu conditia detinerii titlurilor pe o perioada neintrerupta de 1 an minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare.

Share this post