Acord provizoriu privind conectivitatea aeriană în cazul unui „No Deal Brexit”

Acord provizoriu privind conectivitatea aeriană în cazul unui „No Deal Brexit”

În data de 19 februarie, Președinția României la Consiliul UE a ajuns la un acord provizoriu cu Parlamentul European cu privire la măsurile de atenuare a dificultăților în conectivitatea aeriană pentru pasageri și transport de marfă dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie în cazul în care Marea Britanie va părăsi UE fără o înțelegere.

Acordul va permite transportatorilor autorizați din Regatul Unit să furnizeze servicii de transport aerian de bază între Marea Britanie și cele 27 de state membre rămase în UE.

Drepturile vor fi condiționate de acordarea de drepturi egale din partea Regatului Unit și de condiții care să asigure o concurență loială. Acest acord urmează să fie aprobat de către ambasadorii statelor membre în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului.

Regulamentul urmează să fie adoptat oficial atât de Parlament, cât și de Consiliu. Acesta se aplică până la intrarea în vigoare a unui acord de transport aerian cu Regatul Unit sau până pe 30 martie 2020.

Sursa: https://www.romania2019.eu/2019/02/19/conectivitate-aeriana-de-baza-in-cazul-unui-no-deal-brexit-acord-provizoriu-cu-parlamentul-european/

Share this post