Noutati Fondul pentru mediu

Noutati Fondul pentru mediu

[:ro]In Monitorul Oficial nr. 864/ 2008 au fost publicate urmatoarele acte normative:
– Ordin nr. 1067 al ministrului mediului si dezvoltarii durabile privind modificarea si completarea Ordinului ministrului mediului si gospodaririi apelor nr. 578/ 2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul a contributiei si taxelor datorate la Fondul pentru mediu;
– Ordin ANAF nr. 1746 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) “Decont de taxa pe valoarea adaugata”.
Principalele prevederi sunt:
1. Ordin nr. 1067
– abroga metodologia de calcul al taxei pentru emisiile surselor mobile;
– aproba metodologia de calcul a taxei de 0,2 lei/ bucata pentru operatorii care introduc pe piata pungi, oricare ar fi destinatia si modul de distribuire al acestora. Astfel, persoanele obligate la plata taxei sunt: producatorul, pentru pungile produse in Romania, importatorul pentru pungile importate si persoana care introduce pe piata autohtona pungi din Uniunea Europeana.
– Nu sunt taxabile pungile din hartie sau material textil precum si pungile din alte materiale, considerate biodegradabile. Caracterul biodegradabil trebuie probat cu certificat de conformitate si trebuie adus la cunostinta consumatorilor prin inscriptionarea pungii.
2. Ordin nr. 1746
– completeaza formularul Decontului de TVA cu randurile necesare declararii TVA de 5% pentru unele constructii. Noul formular se aplica inecepand cu declaratiile aferente lunii decembrie;[:en]http://www.bgconta.ro/legislatie/info1.2009.PDF[:]

Share this post