In ce mod se raporteaza activitatile desfasurate din lista speciala disponibila pe portalul ANAF

In ce mod se raporteaza activitatile desfasurate din lista speciala disponibila pe portalul ANAF

Problema fiscala:
Suntem o societate care isi desfasoara activitatea principala in domeniul Hoteluri si alte facilitati de cazare, grupa CAEN 5510. Pe langa activitatea principala mentionata avem si urmatoarele activitati secundare 5610 Restaurante si 5630 Baruri si activitati de servire a bauturilor. Toate aceste activitati se regasesc conform Ordinului Nr. 1105/2016 din 29 martie 2016 pe lista speciala disponibila pe portalul ANAF. Intrebarea noastra este daca trebuie sa raportam distinct, pe fiecare activitate desfasurata, valoarea livrarilor de bunuri prestarilor de servicii fara TVA, precum si TVA aferenta, sau le putem asimila codului CAEN principal 5510?

Solutie:
Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (Formularul 394), ce a intrat in vigoare incepand cu 1 iulie 2016, a suferit unele modificari si odata cu ea s-au produs modificari si in structura programului.

In ceea ce priveste codurile CAEN, ce fac parte din lista speciala publicata pe pagina ANAF, printre care 5610 Restaurante si 5630 Baruri si activitati de servire a bauturilor, raportarea acestora se face distinct, pe fiecare activitate desfasurata. Aceste activitati nu pot fi asimilate codului CAEN prinicpal 5510. Trebuie sa creati analitice la fiecare cont de venit, corespunzatoare codurilor CAEN mentionate mai sus si sa setati la fiecare cont de venit codul CAEN corespunzator, in functie de activitatea pe care o desfasurati.

Share this post