Deductibilitate cazare si transport colaboratori

Deductibilitate cazare si transport colaboratori

Intrebare:
O societate are obligatia printr-un contract cu un partener extern sa participe la o conferinta internationala anuala. Reprezentantul firmei poate invita si colaboratori sa participe la aceasta conferinta, in scopul dezvoltarii afacerii. Colaboratorii presteaza servicii pentru societate (inclusiv intermediere) in stransa legatura cu serviciile prezentate si discutate la conferinta anuala. Cheltuielile de deplasare (cazare si transport) sunt suportate de societate si pentru colaboratori. Sunt aceste cheltuieli deductibile?

Raspuns:
Conform art. 25 alin. (1) din Codul fiscal, pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare, precum si taxele de inscriere, cotizatiile si contributiile datorate catre camerele de comert si industrie, organizatiile patronale si organizatiile sindicale.
La pct.13 lit. b) din Normele metodologice se arata ca in aplicarea prevederilor art. 25 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice cheltuielile de transport si de cazare in tara si in strainatate si pentru alte persoane fizice in conditiile in care cheltuielile respective sunt efectuate in legatura cu lucrari executate sau servicii prestate de acestea in scopul desfasurarii activitatii economice a contribuabilului.
Asadar, aceste cheltuieli sunt deductibile daca sunt efecuate in legatura cu servicii prestate de colaboratorii respectivi in scopul desfasurarii activitatii economice a societatii dvs.

Share this post