Modificari salarii din activitati de cercetare-dezvoltare

Modificari salarii din activitati de cercetare-dezvoltare

In Monitorul Oficial nr. 440/14.06.2017 a fost publicata Legea nr. 136/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Incepand cu salariile aferente lunii iulie 2017, salariatii care obtin venituri din salarii ca urmare a desfasurarii activitatii de cercetare-dezvoltare si inovare poate fi scutit de impozitul pe venitul din salarii daca sunt indeplinite urmatoarele trei conditii:

  1. scutirea se acorda pentru toate persoanele ce sunt incluse in echipa unui proiect de cercetare-dezvoltare, cu indicatori definiti;
  2. scutirea se acorda in limita cheltuielilor cu personalul alocat proiectului de cercetare-dezvoltare si inovare, evidentiate distinct in bugetul proiectului;
  3. statul de plata aferent veniturilor din salarii si asimilate salariilor, obtinute de fiecare angajat din activitatile desfasurate in proiectul de cercetare-dezvoltare si inovare, se intocmeste separat pentru fiecare proiect.

Share this post