Guvernul a amanat termenul pentru Declaratia Unica

Guvernul a amanat termenul pentru Declaratia Unica

Guvernul a aprobat prelungirea termenului de depunere a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice aferente anului 2019, precum si prelungirea termenului de plata a obligatiilor aferente pana la data de 30 iunie 2020.

Persoanele care vor depune declaratia in format electronic si vor achita obligatiile aferente pana la data de 30 iunie 2020 vor primi o bonificatie de 10%, respectiv 5% pentru depunerea declaratiei in format electronic si 5% pentru plata in termen.

Bonificația va fi aplicată pentru impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, datorate pentru veniturile realizate în anul 2019, pentru care există obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Acordarea bonificatiilor in anul 2020 se efectueaza de catre contribuabil, prin inscrierea acestora in mod disctinct in Declaratia unica, iar obligatiile de plata se determina prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei.

Contribuabilii care deja au depus Declaratia Unica pentru veniturile realizate in anul 2019, indiferent de modalitatea de depunere, fara acordarea bonificatiilor, pot beneficia de acestea prin depunerea unei declaratii rectificative pana la data de 30 Iunie 2020 inclusiv.

Share this post