Masuri COVID-19 in domeniul fiscal

Masuri COVID-19 in domeniul fiscal

Pe perioada stării de urgență, începând cu data intrării în vigoare a ordonanței de urgență respectivpentru obligațiile fiscale scadente și neachitate până la încetarea măsurilor prevăzute de starea de urgență nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere conform Codului de procedură fiscală. Această facilitate va fi menținută pentru încă 30 de zile de la încetarea stării de urgență.
În acest fel, contribuabilii sunt eligibili să participe, de exemplu, la procedurile de achizițiile publice derulate în această perioadă sau să nu li se anuleze diverse autorizații.

Prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020, perioadă în care contribuabilii vor primi în continuare bonificațiile stabilite de consiliile locale.

Vom detalia procedurile de aplicare a masurilor de mai sus pe masura ce devin disponibile si suntem pregatiti sa va asistam in vederea accesarii si implementarii acestora.

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa ne contactati:

Carmen Cojocaru
Partner
[email protected]
+40 727 333 336
Eduard Pavel
Partner
[email protected]
+40 727 333 345

Share this post