Reglementari Declaratia TVA (D394)

1273

In Monitorul Oficial nr. 376/04.06.2007 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 702 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative aferente.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania sunt obligate sa declare toate livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile de bunuri si servicii realizate, pe teritoriul Romaniei, catre/de la alte persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania, incepand cu data de 01 ianuarie 2007.

Declararea informatiilor se va realiza semestrial, pana la data de 25 ale lunii urmatoare incheierii semestrului de raportare, conform formularului (394) prevazut de prezentul act si generat de programul pus la dispozitie pe site-ul ANAF. Nu se cuprind in declaratie autofacturile sau operatiunile cu taxare inversa.

Formularul este conceput sub forma de lista, prezentand urmatoarele informatii:denumire beneficiar/furnizor/prestator, Codul de TVA al acestuia, baza impozabila si TVA, informatii care se ragasesc si in jurnalele de TVA, ceea ce face posibila identificarea de solutii informatice pentru generarea declaratiei.