Principalele modificari ale Codului Fiscal care au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2017

Principalele modificari ale Codului Fiscal care au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2017

S-a extins aplicarea facilitatii de scutire de impozit a profitului reinvestit pe o perioada nedeterminata.

S-au adaugat ca si cheltuieli deductibile, cheltuielile efectuate pentru organizarea si desfasurarea invatamantului profesional si tehnic.

Se reduce cota de TVA de la 20% la 19%.

S-a abrogat obligatia inregistrarii persoanei impozabile in Registrul Operatorilor Intracomunitari.

S-a redus plafonul minim al capitalului social pentru care se poate aplica impozitarea microintreprinderilor de la 25.000 euro la 45.000 lei (i.e. 10.000 eur).

Veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, veniturile din dividende sunt incluse in baza de calcul a CASS, chiar daca beneficiarul obtine venituri din salarii, pensii sau alte venituri supuse CASS. Baza de calcul se plafoneaza la cinci castiguri medii brute.

S-a eliminat impozitul pe constructii (taxa pe stalp) care se aplica prin aplicarea unei cote de 1% asupra valorii constructiilor.

Societatile care desfasoara activitati doar din domeniile turistic, hotelier, restaurante, baruri vor plati un impozit forfetar in functie de anumite variabile, cum ar fi rangul localitatii, sezonalitatea. Societatile care vor desfasura si alte activitati decat cele enumerate anterior vor plati impozit pe profit conform Codului Fiscal.

Share this post