Reglementari in domeniul rambursarii de TVA

Reglementari in domeniul rambursarii de TVA

[:ro]In Monitorul Oficial nr. 333/17.05.2007 a fost publicata Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2 pentru modificarea si completarea Metodologiei de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 967/2005.
Pentru contribuabilii mari si mijlocii, precum si pentru persoanele impozabile care desfasoara activitati de export rambursarea se acorda cu inspectie fiscala ulterioara, cu exceptia cazurilor care prezinta risc fiscal mare, cand rambursarea se acorda in urma inspectiei fiscale anticipate.
Una dintre conditiile ce trebuie indeplinite de catre exportatori este aceea ca in anul anterior sa fi desfasurat activitati de export in procent de minimum 80% din debitul contului de clienti, dar nu mai putin de 1.000.000 EURO. De asemenea, sunt prevazute domenii de activitate care constituie caazuri de exceptie de la aplicarea prezentului act (ex.: produse din alcool, tutun, comert cu amanuntul al carburantilor pentru auto, comert cu ridicata al materialului lemnos etc.)[:en]http://www.bgconta.ro/legislatie/info6.2007.doc[:]

Share this post